Vragen? Bel 06-26016517

Maak je verlanglijstje

Maak je verlanglijstje

Moet jij ook nog zoveel? De afspraken in de agenda stapelen zich op. Huishouden, kinderen, partner, werk, tuin, boodschappen, vrienden, afvallen, sporten, krant lezen, auto wassen, stomerij, kast opruimen……… Nog zoveel te doen ….. Ik vind het fascinerend om de lijstjes te bekijken die mensen kunnen maken. Ook mijn eigen lijstjes, lijken als vanzelf te groeien.  De activiteiten stapelen zich zo gemakkelijk op. En als je denkt dat je bijna het lijstje hebt afgewerkt, dienen de volgende afspraken zich al weer aan. Het lijkt een wedstrijd die je steeds net niet wint, terwijl je zo je best doet .

Achter de feiten aan rennen

Ergens in je achterhoofd zit ook een knagend gevoel dat steeds vaker de kop opsteekt. Dat je meer en meer dingen doet waar je minder zin in hebt. Dat er minder uren in een dag zitten, want je komt tijd gekort. Het gevoel dat activiteiten je meer energie kosten dan je opleveren. Dat je niet genoeg van het leven geniet. En steeds ga je harder rennen. Steeds meer ren je aan dat knagende gevoel voorbij. Ja, blijven rennen want als je stil gaat staan, dan …..

Ja, wat dan? Wat gebeurt er als je eens stil staat bij dit knagende gevoel en je aandacht erop richt? Hoe is het om je voor te stellen dat je aan dat knagende gevoel een heldere stem geeft. En hoe zou het dan zijn om die stem te horen en je te laten vertellen waar jij eigenlijk behoefte aan hebt? Hoe zou het zijn als je dat eens heel ontspannen kunt doen. Dat jij stil wordt en de stem jou laat vertellen wat jouw verlangens zijn. Waar je warm van wordt. Waar jij energie van krijgt. Waar je gelukkig van wordt. Ben je dan bereid om naar de stem te luisteren?

Wat is jouw verlanglijstje?

En hoe is het als je hiervan een lijstje samenstelt? Stel dat jij een verlanglijstje maakt dat voelt als een prettig bad. Een prettig bad waarin jij je kunt onderdompelen. Een lijstje waaruit jij kunt putten met activiteiten waar jij energie van krijgt. Waarbij jij je fijn voelt. Waar jij gelukkig van wordt. Als jij daar eens bij stilstaat en daar een innerlijk lijstje van maakt. En als jij ook eens aandacht gaat geven aan dit lijstje? Zou het je dan ook zo goed lukken om het verlanglijstje te laten groeien. En het lijstje steeds weer te vullen, af te werken en weer te vullen ….. Stel je maar eens voor hoe dat zou zijn, als een tweede lijstje ernaast.

Wil je onbewust meer bewust stil staan bij jouw wensen en verlangens, wil je meer energie, meer plezier en meer geluk? Neem dan contact met mij op.

Praktijk Nicoline Bos

Almere Botplein 4 | 1317 SL Almere
Ermelo Tuinwegje 12 | 3851 MK Ermelo
nicoline@nicolinebos.nl
06 – 26 01 65 17

Facebook
LinkedIn

Aangesloten bij

Call Now Button
Spring naar toolbar