Skip to content

Leertherapie

Ik geef ook leertherapie aan studenten van verschillende opleidingen

Onder mijn motto: “je kunt als therapeut/coach/begeleider een cliënt niet verder brengen dan je zelf bent”, geef ik leertherapie aan studenten van verschillende opleidingen. In de sessies wordt gewerkt aan het leerdoel van jou als student, veelal aan de hand van het Persoonlijke Ontwikkelplan (P.O.P.). Dit ontwikkelplan wordt vooraf door de opleiding goedgekeurd.

 

Leervraag

Aan de hand van het goedgekeurde ontwikkelplan stel jij jouw leervraag voor de leertherapie op. In elke leertherapie-sessie kan jij een leervraag inbrengen. Deze leervraag geeft aan waaraan jij wilt werken in de leertherapie en welk doel jij hiermee wilt bereiken. Leertherapie is meestal gerelateerd aan het vak waartoe jij wordt opgeleid, maar kan ook een heel persoonlijk leerdoel hebben. Als jij cliënten gaat begeleiden, is het goed dat jij zelf zicht heb op jouw eigen issues en dat jij deze hebt bewerkt.  Als jij onvoldoende zicht hebt op jouw eigen handelen, kan jij de cliënt onvoldoende effectief begeleiden en niet verder brengen.

Werkwijze van leertherapie

Enerzijds laat leertherapie jou als student zelf ervaren hoe ik als therapeut werk en welke methodieken en interventies geschikt zijn om je klacht te bewerken en je gewenste doel te behalen. Anderzijds wordt de sessie tussen jou als student en mij als therapeut nabesproken zodat we kunnen uitwisselen waarom voor welke methodieken en interventies is gekozen en wat daarvan het effect is. Hoe hebben wij dit beiden ervaren?

 

Overdracht en tegenoverdracht is hierbij een thema dat gezamenlijk wordt onderzocht. Ter voorbereiding kan je ook het boekje lezen van Riekje Boswijk-Hummel, Liefde in Wonderland.

 

Hoewel ik samenwerk met opleidingsinstituten, vind ik de waarborg van jouw privacy bovenaan staan. Overleg met jouw opleiding, vindt uitsluitend na overleg met en toestemming van jou plaats.

 

Aan wie geef ik leertherapie?

Alle studenten die leertherapie willen, kunnen zich bij mij aanmelden. Met een aantal opleidingsinstituten heb ik samenwerkingsafspraken. Informeer altijd bij jouw eigen opleidingsinstituut of je bij mij leertherapie kunt volgen en wat de voorwaarden zijn die het opleidingsinstituut aan de leertherapie stelt. Deze voorwaarden zijn ook terug te vinden in jouw studiegids of leerprogramma.

 

Waar geef ik mijn leertherapie?

Individuele leertherapie en groeps-leertherapie tot maximaal vijf studenten geef ik in mijn eigen praktijkruimte.

Groepsleertherapie kan soms ook op de locatie van de opleiding worden gegeven. Vooraf overleggen wij over de mogelijkheden.

 

Wat zijn de kosten van mijn leertherapie?

De kosten van leertherapie zijn gelijk aan de kosten van reguliere therapie. Met een aantal opleidingsinstituten heb ik afspraken gemaakt over de tarieven die ik als leertherapeut bereken.

Wil je bij mij leertherapie volgen?

Bel 06 – 26 01 65 17 of vul hier je gegevens in, ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt je ook hier direct online aanmelden.

Contact opnemen

Call Now Button