Skip to content

Wil jij afvallen?

Afvallen? Hypnotherapie helpt!

Overgewicht, en dus ook afvallen, is inmiddels wel een maatschappelijk probleem te noemen. Ongeveer de helft van de mensen in Nederland is te dik. Dat dit tot gezondheidsklachten en ziekten kan leiden, weten we allemaal wel. Maar we kennen bijna allemaal ook de moeizame strijd tegen de kilo’s. Waar de één zich alleen tegen de zomertijd zich zorgen hoeft om wat extra kilo’s kwijt te raken voor de bikini of zwembroek, zijn er ook mensen die hun hele leven lang met gewichtsproblemen kampen.

 

Misschien herken jij je wel hierin:

  • Je bent teveel bezig met je gewicht
  • Je eet uit gewoonte gewoon teveel
  • Je hebt last van het jojo-effect: lijnen en weer aankomen
  • Vanuit emoties eten of uithongeren
  • Je hebt last van een eetverslaving of boulimia

Afvallen is in ieder geval niet makkelijk. Misschien heb jij al wel diverse diëten of andere afslankmethodes geprobeerd om af te vallen. Of al eerder hulp gezocht voor het beheersen van je eetgewoontes. Bedenk in ieder geval dat diëten en shakes alleen kortdurend helpen om jouw eetgewoontes te ondersteunen. Vind jij het moeilijk om een dieet vol te houden? Of na het dieet de nieuwe eetgewoontes vast te houden? Dan is hypnotherapie een hele andere vorm om te komen tot een gezonde gewichtsbeheersing.

 

Wat kan hypnotherapie bij afvallen voor jou betekenen?

Hypnotherapie kan behulpzaam zijn bij een gezonde gewichtsbeheersing en is geschikt voor iedereen die zijn leven in balans wil brengen. Je ontdekt wat jou belemmert om te doen wat jij wilt doen. Je maakt kennis met jouw innerlijke saboteur/innerlijke criticus, zodat jij anders/realistischer kan leren denken. Hierdoor vind je meer balans in jouw leven, leer je beter voor jezelf zorgen, onderzoek je wat jouw honger je te vertellen heeft en leer jij hoe jij jezelf op een gezonde manier kunt koesteren.

Kortom, in de therapie leer jij de oorzaken van jouw eetproblemen kennen en veranderen én bouw jij een gezonde relatie met eetgewoontes op. Het resultaat is een gezondere relatie met eten waarbij lichaam, denken en gedrag samenwerken om gezamenlijk een gezond evenwicht te vinden. Het accent ligt niet op afvallen, maar op de gezonde balans in jouw leven. Je leert voelen dat jouw leven niet om eten draait en dat eten een onderdeel is van jouw leven.

Meer weten over hypnotherapie?

Indien je vragen hebt over hypnotherapie en wilt weten of deze behandeling geschikt is voor het oplossen van je eigen klachten, neem dan contact op via het formulier hieronder of bel 06 – 26 01 65 17. Op de pagina contact vind je ook alle contactgegevens en is het ook mogelijk om online een afspraak te maken.

Contact opnemen

Call Now Button