Skip to content

Regressietherapie

Regressietherapie is een veel gebruikte techniek bij hypnotherapie

In de regressietherapie wordt ervan uitgegaan dat elk psychisch, lichamelijk of emotioneel probleem zijn oorzaak heeft in onverwerkte ervaringen uit het verleden. Als de oorzaak van deze ervaringen wordt opgespoord, dan kunnen deze ervaringen opnieuw worden beleefd én verwerkt.

 

Alles wat voor het hier en nu ligt, wordt als het verleden gezien. Het kan dus zijn dat de oorzaak in je leven na je geboorte is ontstaan, maar ook prenataal of zelfs in vorige levens. Jouw eigen onderbewuste selecteert zelf tijdens de trance, waar en wanneer er naar de oorzaak gezocht wordt. Op het moment dat de oorzaak wordt herbeleefd, ontstaat er direct meer inzicht hoe je destijds op deze omstandigheden hebt gereageerd. Vaak merk je dat de problemen die jij in het hier en nu ervaart, terug zijn te leiden naar overtuigingen en reactiepatronen die toen zijn ontstaan. Die overtuigingen en reactiepatronen blijf jij automatisch gebruiken in het hier en nu. Je gebruikt dus dezelfde patronen, terwijl de omstandigheden in het hier en nu heel anders zijn. Deze patronen kunnen jou daardoor belemmeren in plaats van ondersteunen.

Vorige levens?

Geloof jij niet in vorige levens of in reïncarnatie? Ook dan kan regressietherapie toch heel plezierig zijn. Jouw onbewuste leidt jou immers naar de oorzaken. Als jouw onbewuste meent dat de oorzaken in het huidige leven liggen, dan leidt het jou naar een vroegere ervaring in het huidige leven. Als jouw onbewuste meent dat de oorzaken juist in een ervaring in de baarmoeder liggen, dan leidt het jou naar de oorzaak in de baarmoeder. En als jouw onbewuste meent dat de oorzaak in een vorig leven ligt, dan leidt jouw onbewuste jou naar de oorzaak in een vorig leven. Het maakt voor de therapie dus niet uit of jij wel of niet gelooft in vorige levens. Het enige belangrijke is dat jij bereid bent om je open te stellen voor de zoektocht naar de oorzaken en dat jij bereid bent jouw eigen ervaringen serieus te nemen.

Meer weten over regressietherapie?

Indien je vragen hebt over regressietherapie en wilt weten of deze behandeling geschikt is voor het oplossen van jouw eigen problemen, maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bel 06 – 26 01 65 17 of vul hier je gegevens in, ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt ook hier online een afspraak maken.

Contact opnemen

Call Now Button