Skip to content

Het innerlijke kind-therapie: het kind in jezelf

Innerlijk Kind therapie is een veel gebruikte techniek bij hypnotherapie
  • Heb jij moeite met conflicten?
  • Kun je moeilijk ‘nee’ zeggen?
  • Kom je niet goed voor jezelf op?
  • Verwacht jij bij alles wat jij doet eigenlijk een schouderklopje?
    Mis jij waardering voor jouw idealen en ideeën?

Dan is hypnotherapie in combinatie met het innerlijke kind-therapie misschien iets voor jou!

Volgens het behaviorisme (een filosofie achter de psychologie) is het kind bij de geboorte een onbeschreven blad. Vanaf de eerste dag dat het blad in handen van mensen (ouders/opvoeders) is, wordt erop geschreven, gekrast en doorgehaald en zo wordt het kind met alle ervaringen een volstrekt uniek persoon. Volgens psycholoog Bradshaw is dit onbeschreven blad “het kind in jezelf”. Bradshaw heeft het voornamelijk over de bladen die bekrast en gekreukt uit de strijd zijn gekomen en hij noemt dit het verwonde kind.

Op latere leeftijd kunnen volwassenen in situaties terecht komen, waarin zij zich direct weer het verwonde kind voelen. In zo’n situatie lijkt het moeilijk om volwassen te reageren, omdat het bewustzijn als het ware terug in de tijd wordt geworpen. De volwassene voelt zich dan direct weer dat kleine kind. Veelal omdat de situaties onbewust herinneren aan de eerdere krassen en de kreuken.

 

Hypnotherapie en het innerlijke kind-therapie

Door onbewust contact te maken met het innerlijke kind, kan je leren om bewust als volwassene jouw innerlijke kind op een andere manier te beschermen. Als volwassene kan je leren om verantwoordelijkheid te nemen voor dit innerlijke kind. Je bent immers volwassen en kan nu zelf beslissingen nemen en besluiten hoe jij wilt leven en wat jij wel of niet wilt.

Bradshaw heeft een therapie ontwikkeld, die het beschadigde kind in jezelf weer thuis kunt laten voelen. Hij noemt dit het ‘Innerlijk Kind-therapie’. Met liefde en zorg kan het onbeschreven blad onder alle beschadigingen tevoorschijn worden gehaald, gladgestreken en hersteld. Door op een gezonde manier contact te maken met dit innerlijke, kom je ook weer in contact met het oorspronkelijke kind dat jij was, het onbeschreven blad. Dit onbeschreven blad heeft een schat aan mogelijkheden en hier bevinden zich ook de oorspronkelijke gevoelens van blijheid, vreugde, energie en levenskracht. Door het innerlijke kind in jezelf te helen en hiervoor verantwoordelijkheid te nemen, ga jij ook meer van deze positieve oorspronkelijke gevoelens ervaren. Je leert om op een volwassen manier in het leven te staan en jouw eigen keuzes te maken.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Indien je vragen hebt over hypnotherapie en wilt weten of deze behandeling geschikt is voor het oplossen van je eigen klachten of als je een afspraak wilt maken, neem dan contact op via het formulier hieronder of bel 06 – 26 01 65 17. Ik zal je dan zo snel mogelijk antwoorden.

 

Op de pagina contact vind je ook alle contactgegevens en daar is het ook mogelijk om online een afspraak te maken.

Contact opnemen

Call Now Button