Skip to content

Wat is hypnotherapie?

Wat is hypnotherapie? We leggen het je graag uit

In hypnotherapie maken we gebruik van hypnose. Dit is een hulpmiddel om bewust in trance te gaan. Trance is een natuurlijk verschijnsel dat spontaan optreedt wanneer je sterk geconcentreerd bent op iets of op een innerlijke ervaring. Je lijkt dan wat afwezig te zijn, in gedachten verzonken. Je vergeet de omgeving en je aandacht is helemaal naar binnen gericht.

 

Het zo opgaan in een boek of film dat je de omgeving voor een moment weet buiten te sluiten is een voorbeeld daarvan. Of dingen op de “automatische piloot” doen, terwijl je aandacht elders is.

Trance in de hypnotherapie is dus een combinatie van diepe ontspanning en gerichte aandacht. Dat is geruststellend en ontspannend. Je aandacht verschuift zich van je denkwereld naar je gevoelswereld. Je leert om volledig ontspannen te zijn en dan contact te maken met je problemen. Vanuit deze ontspanning ontstaan inzichten en mogelijkheden om tot de oplossing van een probleem te komen. Of situaties uit het verleden te verwerken.

 

In de sessies ontdek je mogelijkheden en oplossingen die bij jou passen. Je krijgt inzicht in je eigen persoonlijkheid en verborgen talenten. Je leert zelf het heft in eigen hand te nemen. Je krijgt meer zelfvertrouwen. Je wordt de baas over je eigen leven en leert je eigen grenzen stellen en herkennen. De lichamelijke klachten die je hebt leer je eerder herkennen en je leert om deze klachten op een andere manier te beleven.

 

Het is prettig om te ervaren dat de oplossingen voor jouw problemen zich al binnen jezelf bevinden. Dit heeft tevens als gevolg dat hypnotherapie een blijvend effect heeft. Door te vertrouwen op je onbewuste mogelijkheden, ervaar jij ontspanning en krijg jij zelfvertrouwen. Iedereen kan leren bewust in trance te gaan.

 

Bij welke klachten is hypnotherapie effectief?

Voor wie?

Deze korte oplossingsgerichte therapie is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.

Vooral als je al veel over je probleem hebt gepraat of het juist lastig vindt om erover te praten, is hypnotherapie een prettige methode om aan veranderingen te werken.

 

Technieken hypnotherapie

Hypnotherapie is oplossingsgericht. In hypnotherapie wordt er gebruikt gemaakt van verschillende technieken, zoals:

  • EMDR: een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring
  • Innerlijk Kind: methode waarin je leert om de gevoelens en behoeften van het gekwetste kind in jezelf te herkennen en erkennen
  • NLP: hierbij ontdek jij hoe jij de dingen doet die je doet en hoe je dit zou kunnen veranderen. Bijvoorbeeld: hoe reageer jij in communicatie en gedrag op dat wat je waarneemt en hoe zou je dat effectiever of anders kunnen doen
  • Mindfulness: training waarbij je leert om je aandacht te richten op het hier en nu, op wat je denkt en voelt, op wat je doet en wat er om je heen gebeurt
  • Regressie: een therapie waarbij je in trance ervaringen uit het verleden herbeleeft

Meer weten over hypnotherapie?

Indien je vragen hebt over hypnotherapie en wilt weten of deze behandeling geschikt is voor het oplossen van je eigen klachten, neem dan contact op via het formulier hieronder of bel 06 – 26 01 65 17. Op de pagina contact vind je ook alle contactgegevens en is het ook mogelijk om online een afspraak te maken.

Call Now Button