Skip to content

Informatie door doorverwijzers 

Regelmatig verwijs ik mensen naar Nicoline waarvan ik -inmiddels- weet dat zij baat hebben bij hypnotherapie. ‘Gesprekken ‘ geven niet altijd toegang tot de emoties van mensen. Haar methode van hulpverlening helpt om hier dichter bij te komen. Ik ken Nicoline als een zachte, maar ook doortastende, bekwame en integere vrouw, die betrokken is bij haar cliënten. Door regelmatige bijscholing is zij up-to date- met nieuwe behandelvormen die aansluiten en een aanvulling zijn bij de hypnotherapie.

Margot Wilke,
Maatschappelijk werker

Bruggenbouwer

In mijn praktijk voor hypno-psychotherapie en psychosociale therapie wil ik laagdrempelige zorg bieden die goed bereikbaar is. Ik zie mijn praktijk als versterking van de eerstelijnshulp. Zo ontstaat er minder belasting voor de volgende lijnen in de GGZ. Ik werk vooral complementair en sla een brug tussen reguliere en niet-reguliere hulpverlening. Uiteraard ken ik de grenzen van mijn eigen vak en de contra-indicaties voor hypnotherapie.

 

Ieder mens is uniek en elk probleem is uniek. Ieder mens heeft eigen hulpbronnen en mogelijkheden om de problemen op te lossen. Deze hulpbronnen en mogelijkheden liggen soms wat verscholen in het onbewuste. Door cliënten hiermee in contact te brengen, gaat er een wereld open.


Trance

Ik maak daarvoor gebruik van trance. Trance is een veranderende bewustzijnstoestand waarbij cliënten meer ontspannen raken. Als hypnotherapeut kan ik cliënten begeleiden om zelf in trance te gaan. Dit betekent dat de cliënt meer naar binnen gericht raakt. Vooral voor die cliënten interessant die al eerder psychotherapie of CGT hebben gehad of nu nog volgen en al veel hebben gepraat én voor cliënten die het juist lastig vinden om over hun klachten en gevoelens te praten.

 

Mijn kennis van psychopathologie kan ingezet worden voor psycho-educatie. Ik werk nauw samen met andere disciplines binnen de zorg en kan u uiteraard op de hoogte houden van het therapieverloop van de cliënt.

Registraties en opleidingen

Ik ben geregistreerd bij NBVH, NGVH, RBCZ en AGB waardoor vergoeding van (een gedeelte van) de therapiekosten mogelijk is, zodat de kosten voor de cliënt beperkt blijven. Meer informatie over de vergoedingen is te vinden op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/hypnotherapie.

 

Mijn opleidingen zijn:

  • 2005 Hypno-psychotherapie bij de Nederlandse Academie van Psychotherapie en BGL, 3 jarige post HBO opleiding
  • 2012 Medische basiskennis, BGL, HBO niveau
  • 2013 Bachelor SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening), 4 jarige HBO opleiding
  • 2016 Minor/Masterjaar Academie Hypnos in Bussum, 1 jarige post HBO opleiding

 

Jaarlijks volg ik de verplichte bij- en nascholingen, intervisie en supervisie.

 

Met mijn SPH Bachelor diploma val ik binnen het CONO Beroepenregister. Instellingen en behandelaars die werken met het DBC kunnen een gedeelte van het behandeltraject bij mij als therapeut onderbrengen.

 

Uiteraard ben ik verzekerd voor beroepsaansprakelijkheid en val ik onder de klacht- en tuchtregelingen van NBVH, SCAG en RBCZ en beschik ik over AGB codes.

 

Vanzelfsprekend ben ik graag bereid om persoonlijk nader kennis te maken. Neem gerust contact op als u meer wilt weten of een specifieke casus wilt voorleggen. Cliënten die het prettig vinden om kort persoonlijk kennis te maken, bied ik een oriënterende kennismaking aan van max. 20 minuten.

 

U kunt hier ook klikken voor het cliëntprofiel waarin staat aangegeven welke cliënten meer en welke cliënten minder geschikt zijn voor hypnotherapie.

 

Meer weten of kennismaken?

Bel 06 – 26 01 65 17 of vul hier je gegevens in, ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Call Now Button